EN KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI SıRLARı

En Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Sırları

En Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Sırları

Blog Article

Bahir otomobil daireleri iki nedenden dolayı akarsu yerine CO2 kullanır: sutaş motorun elektrikli mekanik bileşenlerine beis verir ve kimesne denizde bir gemiye sutaş atmak istemez. Şu anda, CO2 yangın söndürme sistemleri Köle Donanması ve Deniz boyu Asayiş ve ticari gemiler tarafından istenmektedir.

Kimyevi yangın risklerinin olmadığı yalnız ofislerde veya binalarda bulundurulan bu tüpler TSE standartlarında üretilmektedir.

Yangını kontrol ika ve yangın hasarını azaltma dair etkilerini istatistiklerle ispatlamış bu ekipmanlar, bir binanın yangın emniyetliği konusunda alabileceği en ciddi önlemlerdendir.

Fakat bu etkinliği katkısızlayabilmek derunin sistemin akıllıca miktarda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 rakamını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir veya nötr hale getirebilir.

Yangın Kavrama: Yangın algılama sistemleri, ortamda bir yangın saptama ettiğinde sistem dâhilin bir sinyal üretmektedir.

Bu amaçlarını yerine getirebilmek namına ağırlıkları az tutulmuş, yangının bulunmuş olduğu noktaya kolaylıkla taşınabilecek şekilde mutasavverlardır.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde hizmet vermektedir. Canlılık iletkenliği olmaması da söndürme Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? ve kurtarma faaliyetlerinde yaşama emniyetliğini tehlikeye atmamak hesabına bileğerlidir.

Karbondioksit tülının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen doğal gazını bastırarak yangının son bulmasında oldukça etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit kavaraı adam yaşamı midein cafcaflı ve fazla verilen lakırtıınmaması gereken bir gazdır.

Gazlı söndürme sistemlerinde kullanılanen önceki ve en yaygın gazdır. Boğma etkisinden dolayı da âdemoğlu bulunan mahallerde kullanılmaz.

Kendiliğinden Yoklama: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri çoğunlukla kendiliğinden olarak çdüzenışır ve yangın kavrama sistemleriyle bütünleşmiş edilir. Bu sayede, yangın anında belirleme edilir ve sistem otomatik olarak devreye girer.

Ancak bu sistemin özge sistemlere oranla elan sıkı güvenlik önlemlerinin düzenınmasından sonra kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Böylece hem maddelerin yanma potansiyellerini zayıflatır; hem bile oksijen ile aradaki bağı kopararak yanma eylemi dâhilin lüzumlu olan unsurları engeller.

Elektrostatik boya ile hazırlanan tüpler periyodik olarak dolumdan geçirildiğinde uzun yıllar dayanabilmektedir.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, domestik uygulamalardan bilistifade ve deşarj süresine ve çevreleyen değersiz %50 elan sıkı ve elan kırıcı olan karbondioksitin dinamiklerine güvenerek kategorik ortamlarda da kullanılabilir.

Report this page